Am putea scapa de taxa auto?

21.10.2015
Doi americani in varsta de 18 ani au lucrat la un sistem, numit CO2tube, ce poate revolutiona piata auto din toata lumea. Sistemul gandit de ei este probabil inventia anului, punand in pericol intreaga piata de masini electrice.Acest sistem a fost inscris pe platforma Kickstarter.com, o fundatie online care are 4,6 milioane de membri activi, a finantat peste 45.000 de proiecte din 2009 incoace, din donatii de 735 milioane dolari. Orice proiect este viabil, fie ca vorbim de arta, masini, jocuri sau tehnologie.
CO2tube  se monteaza pe teava de esapament si  opreste complet emisiile de CO2 si alti compusi poluanti. Filtrul ce sta la baza sistemului are in el niste alge care mananca dioxidul si nu imprastie in atmosfera nicio noxa. Fotosinteza este procesul principal de la care s-a pornit. Pe drum, cei doi inventatori au dezvoltat sistemul pentru a ajunge la neutralizarea totala a noxelor emise de masini. 
Sistemul se monteaza foarte usor pe teava de esapament. O data la 8-10 saptamani trebuie inlocuit si costa 45$. Odata inceputa comercializarea in masa, preturile sistemului pot scadea si mai mult.
Cu implicatii foarte mari asupra protejarii mediului inconjurator, dar si pentru piata de masini electrice, acest sistem poate deveni un adevarat mod de a economisi bani la inmatricularea unei masini. Ramane de vazut daca va fi aprobat si dus la bun sfarsit.

CO2tube a fost sustinut de 178 de oameni cu 10.800$, iar pentru concretizarea lui mai e nevoie de aproape 8.000$ care trebuie stransi in 14 zile. Suma minima de donat pentru acest proiect este 1$ si oricine poate face acest lucru.