BMW M4 GTS: prima mașină cu sistem de injecție cu apă și stopuri OLED

10.10.2015
În timp ce unii șoferi pasionați se tem de faptul că mașinile devin din ce în ce mai avansate din punct de vedere al tehnologiei, iar că plăcerea șofatului va fi sacrificată, noul BMW M4 GTS este mașina care ar trebui să-i liniștească.

Deși mașina arată ca o variantă mai sportivă a modelului M4, aceasta este cu mult mai mult de atât. BMW M4 GTS aduce două premiere mondiale: un motor cu sistem de injecție cu apă și stopuri ce se folosesc de tehnologia OLED.



Cei de la BMW au luat motorul de 3.0 litri TwinPower Turbo, cu șase cilindri, care dezvoltă 500 de cai putere, și pentru prima dată în cazul unei mașini de serie, l-au echipat cu injecție cu apă. Această tehnologie este utilizată pentru mașinile de curse de ceva vreme și aduce numeroase beneficii. Injectarea apei în cilindru, împreună cu puțin combustibil, permite motorului să efectueze mai multe rotații pe minut. În plus, compresia mai mare nu doar că face motorul să fie mai eficient, dar generează și mai multă putere.








Rezultatul adăugării injecției cu apă în motor face ca numărul cailor putere să crească cu 16% și să beneficieze de 493 CP, ceea ce înseamnă că M4 GTS va atinge suta de kilometri în numai 3.7 secunde și că este cel mai rapid BMW fabricat vreodată, potrivit Mashable.



Un alt aspect impresionant al noului M4 GTS este tehnologia folosită în cazul stopurilor. Acestea beneficiază de sistemul OLED, care, comparat cu luminile LED, este mult mai subțire, și emite lumină pe toată suprafața stopului, aceasta fiind furnizată de mai multe straturi de material organic semi-conductor.



Doritorii unei astfel de super-mașini ar trebui să se grăbească. Cei de la BMW au anunțat că vor produce doar 700 de exemplare în toată lumea. Prețul pentru M4 GTS nu a fost anunțat încă, dar cu siguranță va fi unul pe măsură.